2024. augusztus 20., kedd

Marie ruha ami blúz lett

 


Ehhez a ruhához tavaly nyáron vettem a fonalat,igaz végül nem csak piros lett De így jobban tetszik.

Az eredeti minta csipkés, na de nem is szeretek csipkét kötni, s mivel lyukacsos úgy, bár nagyon szép ,akkor alá kellenne venni egy hosszú toppot legalább, akkor meg már nem nyári ha két réteg ruha van rajtam.Mivel a mintát se egyszerű felfogni azért belevágtam, de úgy gondoltam nem csipkés lesz hanem bordás aminek az ötletét Eri Sebőktől lopikáltam.

Én az XXL méretet kötöttem így blúznak 8 gombóc fonal ment bele, kicsit bő rám, ami nem baj mert már nem szeretem ha rám tapad a ruha.

Több helyen változtattam.Először is a nyakánál kezdés után mindjárt fogyasztás van és úgy lepondörödik a nyaka, na ez nekem nem tetszett úgyhogy én egyből a lefogyasztott szemszámmal kezdtem a nyakát amit a végén még két sorral körbe is horgoltam hogy szebb legyen.

A hónaljnál van egy karcsúsítás amit én egyszerűen kihagytam, hiszen én pocakos vagyok nekem nem kell karcsúsítani, úgyhogy két bordányi szemet szedtem föl ,így egyből szépen tudtam kötni a bordákat körben, arról nem beszélve hogy a lefordított magyarázatot se értettem igazán.Viszont ezzel a huszárvágással roppant mód leegyszerűsítettem magamnak a mintát.

Van egy hiba is, azt se értettem elsőre hogy a bordák közti részt felváltva kell szaporítani én egyből mindkét oldalán szaporítottam, kitolva magammal mert így egyből sok szemszámmal lett bővebb a blúz viszont nagyon tetszik így mert rendesen kipörög.

Így aztán mostmár hogy leegyszerűsítettem és megértettem a mintát, és rájöttem hogy okés hogy a Guru tiszta pamut, de  csipke nélkül ,mivel így vastag  roppant meleg , így blúznak befejeztem és ha kiagyaltam hogy melyik méretet kössem Rosegardenből nekimegyek újra.Csipke abban se lesz de az már nem lesz meleg mert a fonal sokkal vékonyabb.


Minta: DROPS Design

Fonal: Gombolyda Guru Print: 9320

          Gombolyda Guru: 7288,7298,7294,7530

Fonal Innen: https://www.gombolyda.hu/